Редактор: e-mail: кадър Нова телевизияПри всички положения смъртността от коронавируса ще стигне

...
Редактор: e-mail: кадър Нова телевизияПри всички положения смъртността от коронавируса ще стигне
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Със сигурност ще има по-висока смъртност от коронавируса, не мога да прогнозирам с колко

Редактор: 

e-mail: 

кадър Нова телевизия

При всички положения смъртността от ковид ще стигне по-високи стойности, това съобщи по Нова телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев. Той основа прогнозата си на данните за броя на инфектираните и приетите в болница, само че се въздържа да назове какъв брой в последна сметка ще са смъртните случаи съгласно тази прогноза.

Симидчиев коминтира и разликите сред PCR тестванията и антигенните проби, като сподели, че съвпадението в резултатите от тях е над 98 %. Според пулмологът антигенните проби могат да се употребяват като добър сурогат на PCR-ите. “Те са малко по-малко чувствителни – т.е. има хора, които са негативни на антигенните проби, само че не и нa PCR, само че те са прекомерно дребен %. Тези проби могат да бъдат употребявани, с цел да се генерират данни, които да разрешат по-добро ръководство на пандемията. В момента персонално съгласно мен, брoят на публично записаните тествани хора с PCR е доста по-малък от действително тестваните, Хората си вършат повече антигенни проби, тъй като са по-евтини и по-достъпни, само че не влизат в формалната статистика ”, уточни специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР